PSI POMOČNIKI – PSI, KI REŠUJEJO ŽIVLJENJA

Zavod za Zdravstveno zavarovanje RS pokrije stroške za psa pomočnika le slepim ljudem, gibalno oviranim pa ne. Nakup in šolanje takšnega psa pomeni za večino gibalno oviranih tako le še eno neizpolnjeno željo, ki pa je za njih ključ do samostojnosti.

Kot donator sodelujemo v Društvu K9 SERVIS iz Idrije. Od drugih društev se razlikujejo predvsem po tem, da šolajo pse pomočnike za kar 11 različnih namenov. Slovenski javnosti so najbolj znani psi pomočniki za slepe.

Postanite tudi vi član Društva K9 Servis in koristite številne ugodnosti.

Na spletni strani lahko Društva izpolnite prijavnico in jo posredujte Društvu. Na njihov račun nakažite donacijo v višini vsaj 15 evrov.

Z donatorsko izkaznico lahko v naši optiki uveljavljate 20% gotovinski popust pri nakupu očal.

Pomagate lahko tudi na druge načine. Obiščite njihovo spletno stran!

Pridružite se nam tudi vi in tako olajšajte in izboljšajte kakovost življenja nekomu, ki za samostojnejše življenje potrebuje pomoč psa.

DONIRAJTE

Psa pomočnika prepoznamo po oprsnici z napisom “SERVICE DOG”, pes pomočnik. Ko pes pomočnik spremlja svojega človeka, dela, zato ga brez dovoljenja lastnika ne ogovarjamo, božamo ali mu celo ponujamo priboljške. Za kakršnokoli interakcijo s psom prosimo za dovoljenje lastnika in potem delujemo po njegovih navodilih.

PO ŽIVLJENJU NE OSTANE TO, KAR SMO ZBRALI, TEMVEČ, TISTO KAR SMO DALI. (G. Chamdry)